The Future Is Here Today

The Future Is Here Today
Where Business, Nature and Leisure Provide An Ideal Setting For Living

Advertise in Almere-Digest

Advertising Options

May 20, 2014

De Europese Verkiezingen: Wat dacht Pim Fortuyn over de EU? - RM

Pim Fortuyn - "at your service"
Het tv-programma Altijd Wat van KRO-NCRV zendt vanavond een nooit eerder uitgezonden interview uit met Pim Fortuyn. Het gesprek werd begin mei 2002, vier dagen voor de moord op Fortuyn, opgenomen; de NCRV besloot destijds om het niet uit te zenden.

In het vraaggesprek zei Fortuyn dat hij voor uitbreiding van de Europese Unie was. Hij zei letterlijk: "als premier zal ik vurig voor uitbreiding van Europa pleiten, vooral vanwege de veiligheid en stabiliteit."

Hij noemde Europa een uniek politiek project dat door de Europese bevolking moet worden gedragen. "Als dat niet gebeurt, zal alles uiteenvallen wat is opgebouwd."

En gelijk had Pim Fortuyn, zelf tot op de dag van vandaag.

 Als we ooit mochten teruggaan naar "eigen landje, eigen muntje, eigen zegje" worden we niet alleen levend "opgegeslokt" door de "grote machten"  - maar dan krijgen de multi-nationals zoals Monsanto, Dow, CitiBank, Google, Facebook, etc. in dat geval zeker een nog grotere greep op alles wat we kopen, eten en drinken en nog veel meer. Je moet er niet aan denken..

Gelukkig kunnen wij nu nog steeds via de EU tenminste gezamenlijk wat "tegen-gas" geven aan al die invloeden van buitenaf.

Stem daarom deze week tijdens de Europese verkiezingen vooral met uw gezond verstand en laat u niet beinvloeden door populistische uitlatingen van politici die niet verder kunnen of willen kijken dan hun neus lang is.

Jammer dat Pim er niet meer is om het ons nog eens een keer op zijn altijd scherpe en intelligente wijze goed en duidelijk uit te leggen.

EU-Digest