The Future Is Here Today

The Future Is Here Today
Where Business, Nature and Leisure Provide An Ideal Setting For Living

Advertise in Almere-Digest

Advertising Options

December 11, 2014

Nederland in onstuimig weer: Als Nederland een bedrijf was zouden we al lang failliet zijn - door: Robert Jan Blom

Het gaat niet al te best met Nederland
Het is om kriegelig van te worden: we zitten nu op zo’n 750.000 werklozen oftewel  8,5 procent van de beroepsbevolking. Bekendebedrijven als Halfords en Mexx worden failliet verklaard, met vele werklozen tot gevolg.

De ene na de andere bank laat weten afscheid te nemen van nog eens enkele duizenden werknemers. KPN kondigt  alweer een afslankingsoperatie aan. En de politici? Zij houden stug vol dat de crisis voorbij is.

Waarom? Omdat u op achttien maart 2015 naar de stembus moet voor de provinciale statenverkiezingen.

Wie alert is, weet dat het pover gesteld is met de financiële gezondheid van ons land. Natuurlijk: een land kan niet echt failliet gaan.

Maar als je een koele cijferaar op onze statistieken zou loslaten, laten we zeggen een private equity aasgier die een vijandig bod op de bv Nederland overweegt, tot welke conclusie zou hij dan komen? Ten eerste zou hij vaststellen dat Nederland Inc. onder een torenhoge schuldenlast zucht. Ten tweede zou hij bijkans worden bedolven onder uit allerlei kasten tuimelende lijken.

Tot zijn verbazing zou hij concluderen dat Nederland overeind wordt gehouden door vrijwilligers die eigenlijk normaal betaald zouden moeten krijgen.

Klik hier voor volledig artikel: Als Nederland een bedrijf was zouden we al lang failliet zijn - FaillissementsDossier.nl